Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden binalmalı, kolayca ve dışarıya tamam açılmalıdır.

Yangın baplarının üretim amacı kişi katkısızlığını yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Her dönem azade bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble yahut başka bir engel bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın çıhun ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların ve ait kuruluşnın güvenliğini sağlayıcı kapıya yangın bapsı adı verilmektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 bando hareketsiz kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması ağır nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Emniyet: Evgin çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Ivedili durumlarda bapların her an küşade olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Hassaten, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla müşterek muamele adımları ekseriya şunları ciğererir:

Yangına Metanet: yangın kapısı Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın üzere durumlarda dahi kapılar insanoğluın çıkışı için elverişli konumda olabilir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık ayırt edici bir sair özelliği kilit + grup seti yahut panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu Yangın Kapısı dizge yardımıyla kapı yalnızca bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Yangın baplarına Yangın Çıkış Kapısı cam uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanma meydanından kâr olmak amacı ile meydana getirilen, en zait 100 koca kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta zat skorsına rabıtlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Report this wiki page